巴马香猪价格交流组

考试并非一层不变,通常在你意识不到的情况下一步一步演变。

Lee解英语 2018-06-16 09:53:09

分析真题时,你可以发现,相邻两年的真题基本上看不出有多大差异,但如果对比05年和15年的真题,却可以看出明显的差异。因此,得出结论:每年的真题并非一层不变,而是在一步一步的演变;如果想要了解接下来一年真题的考试情况,那么就参考2016年的真题。


1
题目分析

From paragraph 3, we may learn that _____.

题目译文:我们可以从文章第三段中了解到什么?

题目特点:没有明确的细节信息,但有具体的位置

题目类型:小是非判断题

解题注意:该题明显是一道以段落为基础的小是非判断题,因此解题时,要达到高效,一定要先读选项,然后带着选项的内容阅读段落,这样解题的效率会更高。


2
原文段落

(1)To succeed in a democracy like the U.S., the Occupy Wall Street protesters will need significant support from within the two dominant political parties. (2)Unfortunately, political leaders' reactions so far have been less than encouraging. (3)Some Republican presidential candidates are dismissing the protests as being stirred up by Democrats for political gain. (4)And President Obama has not come out in support of the protests, stopping at characterizing them as a function of severe economic crisis.


3
选项分析

选项A:

The two parties are not on friendly terms

两大政党关系不好

分析:文中多处提到两党,但该选项所述对应的原文内容应该是第(3)句:Some Republican presidential candidates are dismissing the protests as being stirred up by Democrats for political gain.一些共和党总统候选人认为这次抗议是因为民主党人为了政治利益而激起的。由该句内容可以明确得出信息,共和党、民主党关系不好,因此,该选项是正确选项。

选项B:

Democratic party provoked the movement

民主党惹起了这场运动

分析:通过选项表述,可以发现,它对应的依然是第(3)句;从表面上看,选项内容确实跟“the protests being stirred up by Democrats”匹配的,但这选项只是断章取义,原句前边提到了,这只是共和党人所认为的,而并非既定事实。因此,该选项是错误的。

选项C:

Political parties cared only for political votes

政党只关心政治投票

分析:该选项非常好排除,因为整个段落里都没有提到概念名词political votes。

选项D:

Obama was in strong opposition to protests

奥巴马强烈反对抗议

分析:该选项源自于段落的最末一句话:And President Obama has not come out in support of the protests, stopping at characterizing them as a function of severe economic crisis,该句只是表明了奥巴马没有站出来支持抗议,何来选项中所谓的“强烈反对”呢,因此该选项错误。


4
核心词汇突破

1. democracy:n. 民主

    democratic:a. 民主的

    democrat:n. 民主党(人)

2. significant:a. 重要的,意义重大的

3. dominant:a. 占优势的,支配的

4. encouraging:a. 鼓舞人心的

5. presidential candidate:总统候选人

6. dismiss:v. 解散,解雇,不理睬,不考虑

7. stir up:v. 激起,煽动

8. provoke:v. 激怒,煽动,惹起

9. be in strong opposition to:强烈反对

10. as a function of:根据


5
新的练习

A growing fear that the existing institutions of power are unresponsive to the people's concerns has contributed to a sea of masterless men and women – a starting point for some recent uprisings elsewhere. In Egypt, segments of the dominant military and the organized working class supported the cause of the youth, and the dictatorship was toppled. If nurtured properly, the American protests could also create enormous pressure on the political elites. Butin theU.S., demonstrators will have to develop an organization and leaders in order to have a lasting impact on politics and policy.

From the last paragraph we can infer that ______.

A. American protesters are likely to overthrow the current government

B. The youth couldn't succeed without military involvement in Egypt

C. American demonstrators prefer well-organized action to freedom

D. Strong leadership may guarantee the victory for youth protesters